fbpx

ЦЕНТАР ЗА УЧЕЕ

Најчесто поставувани прашања

Што е СТО или ДСО?

Тие се акроними за „Обезбедување знак за безбедност“И„ Понуда за дигитална безбедност “. СТО е „безбедносна понуда“ што е токенизирана. ОДС е „безбедносна понуда“ што е дигитализирана. Обајцата значат точно иста работа, што е дигитален приказ на „хартија од вредност“ како што е дефинирано од ДИК на САД (Комисија за хартии од вредност и берза). СТО НЕ е дигитална валута!  Дигиталната валута не е поддржана од „реални“ средства. STO за недвижнини е издадена хартија од вредност поддржана од средства „REAL“.

Дали Фондот е слеп базен?

Краткиот одговор е: Да. По дефиниција, слеп базен е кога инвеститорите не знаат, пред да ја направат инвестицијата, точно во какви имоти инвестираат. Да се ​​знае однапред, се советува при инвестирање во единствен фонд за недвижнини, со стратегија за зголемување на вредноста на имот во период од 3 до 5 години. За да можете сами да процените, дали имотот и стратегијата за „додавање вредност“ веројатно ќе успеат и дали ризикот вреди за потенцијална добивка.

- Сепак -

Овој фонд и неговата корпоративна структура се дизајнирани од земја, за да се ублажи ризикот на секое ниво. Кога ќе ги погледнете нашите „Критериуми за стекнување“, ќе забележите дека сакаме да купиме веќе успешни својства. Во индустријата за недвижнини тие се нарекуваат „стабилизирани“ својства. Ова се имотите каде што развивачите и нивните инвеститори ги презедоа сите ризици и го привлекоа и изнајмија имотот на сите најдобри станари. Тие победија, а сега сакаат да продаваат и да си ја земат добивката.

Од наша перспектива, ние сакаме да поседуваме веќе успешна, стабилизирана, недвижнина што тече во готовина. Бидејќи можеме да ги прочитаме сите закупи и да ја процениме кредитната способност на секој закупец и нивниот бизнис, видете ја локацијата со целата демографска област, пред да ја купиме. Можеме да го ограничиме нашиот ризик со многу поголема јасност отколку претходните сопственици, кога тоа беше празна парцела.

Погледнете ја нашата „CRE инвестициска стратегија”Страницата и упатувањето на својствата“ Gap ”. Кога продавачот има имот за продажба во опсегот на цени од 5 до 25 милиони УСД. Првото нешто што продавачот сака да го знае кога ќе добие понуда за купување е: „Кој е Купувачот и од каде знам дека има пари и можност да затвори?“ Продавачите не сакаат да бидат заклучени во договор за набавка за 90 дена, а потоа треба да започнат одново, ако купувачот не може да се затвори.

Не е можно да се подигне капитал за имот со иста големина, еден имот истовремено, сè во рок од 90 дена, тешко да преговара со продавачот за најдобра цена и од продавачот да верува дека може да затворите. Ние го знаеме ова, бидејќи тоа е токму она што го сторивме, за недвижнини со пониски цени, во последните 10 години. Погледнете ја нашата „Рекорд за следење”Страница и нашата“Карактеристики на примерокот”Страница.

Со текот на годините, научивме и дека единечните фондови за имот се далеку поризични од фондовите за повеќе имот. Значи

- Овој фонд мора да биде слеп базен -

We МОРА имаат капитал во банка и обезбеден долг, со цел да ги стекнат најдобрите својства на „Gap“ по најдобри цени.

Повеќе од 10 години го пронаоѓаме, проценуваме, анализираме и стекнуваме точниот тип на имот за независни клиенти и за нашите фондови за недвижнини на РЕИ.

Како би влијаела КОВИД 19 врз овој фонд?

Овој фонд и неговата корпоративна структура се дизајнирани од земја, за да се ублажи ризикот на секое ниво. Не дека некој можеше да го предвиди настанот „Црн лебед“, што моментално го доживуваме.

- Сепак -

Врз основа на нашето сегашно искуство, со 9 својства под управување. Фондот РЕИЦГ ќе биде најповолно на фер!

Тековните својства под управување беа структурирани со традиционалниот деловен модел. Фондови за единствен имот, структурирани да нудат дивиденда и се износи со банкарски долг.

Кризата КОВИД-19 (вирус Корона) ја доведе земјата во невидена позиција. Нашата примарна цел е да им помогнеме на нашите станари во малопродажбата во нивните напори да го заштитат здравјето на нивните вработени, клиенти и населението на САД воопшто. Сега достигнавме точка на превртување со мандатно затворање на училишта, владини канцеларии и деловни активности, вклучително и многу од продавниците на нашите станари, како и драстично намалување на сообраќајот на стапалата во продавниците што остануваат отворени.

Станарите контактираат со нас барајќи, а во некои случаи бараат да обезбедиме концесии за изнајмување, додека владата ги принудува привремено да ги затвори. Тотално разбирливо ..

Од наша перспектива, тоа е лесна одлука. Со цел да ја зачуваме вредноста на нашите недвижнини во име на нашите инвеститори и заемодаватели, треба да бидеме во состојба да им овозможиме на нашите станари да останат во деловна активност, така што кога ние како земја ќе излеземе од другата страна на оваа криза, сите наши станари ќе можат да се приклучат повторно во просперитетна економија.

Како и да е, ние во моментов не можеме да донесеме одлука, без претходно да добиеме дозвола и отстапки од банките, да ги прекинеме хипотекарните плаќања за време на кризата или да се преземе ризик. Уверени сме дека банките ќе соработуваат, но не е наша одлука ..

Според деловниот модел REICG, тоа ќе биде наша одлука. Никогаш ризик од заплена. Проценките нема да опаѓаат драматично преку ноќ, бидејќи вредноста на NAV не се менува преку ноќ.

Во случај да моравме да ги прекинеме каматните плаќања на нашите носители на обврзници, испуштените плаќања автоматски ќе се додадат на основниот биланс што се должеше, а сопствениците на обврзниците потоа ќе заработат камата за повисокиот износ штом економијата повторно ќе започне.

Победи, победи, победи

Кога и каде?

- Кога -

Предвидуваме подготвениот потребен Меморандум за приватно поставување (PPM), заедно со целата технологија за финансирање на толпата „бела етикета“, воспоставена одредено време во ноември 2020 година.

- каде -

Точно тука!

Beе има „Инвестирај сега“ копче на врвот на оваа веб-страница. Откако ќе кликнете, ќе се отвори прозорец и ќе ве однесе низ целиот процес на инвестирање, чекор по чекор, во целосна согласност со прописите на ДИК. Право преку пренесување на вашите средства и добивање на вашите безбедносни токени.

Ве молиме преземете ја нашата Бела хартија и претплатете се на нашиот Билтен или влезете во нашата листа за резервации без обврски. Ние ќе ви испратиме претходна најава за датумот на лансирање.