Investimi në pasuri të paluajtshme komerciale – Udhëzuesi i fundit

Publikuar: 10 Janar 2023

Investimi në pasuri të paluajtshme komerciale – Udhëzuesi i fundit

Investimi në pasuri të paluajtshme komerciale – Udhëzuesi i fundit

Investimi në pasuri të paluajtshme është gjithmonë fitimprurës dhe kur vjen një mundësi komerciale për pasuri të paluajtshme, ju e kapni atë! Fitimet e pasurive të paluajtshme komerciale janë shumë fitimprurëse dhe të gjithë duan të marrin pjesë në mundësinë e investimit.

Investitorët që investojnë në pasuri të paluajtshme banesore konsiderojnë gjithashtu degëzimin në pasuri të paluajtshme komerciale. Pasi të ardhurat për banim janë a të ardhura pasive fundjavën, emërtoni investimin në pasuri të paluajtshme komerciale si një version të përmirësuar të të ardhurave pasive.

Pasuritë e paluajtshme komerciale janë një klasë aktivesh e njohur në mesin e investitorëve për shkak të stabilitetit, të ardhurave pasive dhe potencialit të rritjes. Suksesi ose dështimi i reklamës investimet e pasurive të paluajtshme përcaktohet duke ditur se kur çfarë dhe si të investohet në pronë.

Investitorët me më pak se një vit përvojë mund të investojnë në pasuri të paluajtshme komerciale dhe të kenë kthim, megjithëse investimi në pasuri të paluajtshme komerciale kërkon para të mëdha.

Ne kemi një udhëzues që shpjegon se si të bëheni investitori më i mirë i pasurive të paluajtshme komerciale dhe të filloni të fitoni në mënyrë pasive.

Ne do të shpjegojmë llojet e pasurive të patundshme komerciale, të metat dhe përfitimet e tyre, udhëzuesi i investimeve dhe mënyra të ndryshme të financimit të investimeve.

Çfarë është investimi në pasuri të paluajtshme komerciale?

Çfarë është investimi në pasuri të paluajtshme komerciale?

Pasuritë e paluajtshme komerciale i referohen ndërtesave dhe tokës së përdorur vetëm për biznes ose industri. Nga dyqanet e pavarura deri te qendrat tregtare të mëdha, hotelet në motele, vendpushimet në llixha, spitalet te kafenetë dhe zyrat tek palestrat përfshihen të gjitha në këtë kategori.

Pasuritë e paluajtshme komerciale përfshijnë ndërtesa zyra, duplekse rezidenciale dhe restorante. Individët, bizneset dhe korporatat mund të përfitojnë nga dhënia me qira, mbajtja dhe rishitja e pasurive të paluajtshme komerciale.

Çdo gjë që prodhon biznes për shumë njerëz në një zonë specifike mund të përkufizohet si një zonë tregtare. Dallimi kryesor midis banimit dhe komercial është i

Prona rezidenciale varion nga shtëpitë me një familje deri tek komplekset e apartamenteve me qiramarrës të shumtë. E thënë thjesht, prona komerciale është tokë e përdorur vetëm për qëllime biznesi.

Termi "pronë komerciale" zakonisht i referohet ndërtesave komerciale, por gjithashtu mund t'i referohet pronave më të mëdha të banimit me qira dhe tokës në pronësi për fitim.

Ka shumë lloje të pasurive të paluajtshme komerciale, dhe ne i kemi përcaktuar të gjitha më poshtë:

Llojet e pasurive të paluajtshme komerciale

Llojet e pasurive të paluajtshme komerciale

Kur investoni në pasuri të paluajtshme komerciale, zakonisht nuk mund të jetoni në ndërtesë. Është një plus që merreni me pronarë biznesi dhe jo me qiramarrës individualë. Klasifikimet e pasurive të paluajtshme komerciale janë kategorizuar më poshtë.

ndërtesat e zyrave - Qendra e qytetit dhe periferi janë dy vendet më të zakonshme të punës. Parqet e zyrave periferike zakonisht përbëhen nga disa ndërtesa më të vogla zyrash sesa nga një ndërtesë e vetme e madhe zyrash. Ato ndahen gjithashtu në tri klasa: A, B dhe C. Këto vlerësohen në bazë të vendndodhjes.

Hapësirat me pakicë - Bizneset e dyqaneve që shesin mallrat e tyre drejtpërdrejt te konsumatorët janë qiramarrësit kryesorë të pronave me pakicë. Investitorët vlerësojnë pasuritë e paluajtshme me pakicë për shkak të trafikut të lartë të këmbëve dhe të kontratave të gjata me qira që qiramarrësit nënshkruajnë. Megjithatë, përdorimi i tyre lidhet fort me gjendjen e përgjithshme të ekonomisë dhe fuqinë diskrecionale të shpenzimeve të individëve.

Pronat industriale - Ndryshe nga ndërtesat e zyrave, ndërtesat industriale janë zakonisht komplekse të shtrira, të ulëta të vendosura në mënyrë strategjike përgjatë korridoreve kryesore të transportit. Në mënyrë tipike, kjo tregon se ato i shërbejnë një qëllimi industrial, si prodhimi, shpërndarja ose logjistika. Ekzistojnë tre lloje të pronësisë industriale të prodhimit të rëndë, montimi i lehtë, magazina me shumicë dhe industriale përkulëse.

Prona banimi për shumë familje - Ndërtesat shumëfamiljare shërbejnë si një urë lidhëse midis shtëpive për një familje dhe pronave komerciale në tregun e pasurive të paluajtshme. Edhe pse ato mund të përdoren si rezidenca primare, kjo lloj prone është kryesisht alternativa më e mirë për investim. Përveç shtëpive me një familje, prona rezidenciale shumëfamiljare përfshin apartamente, godina banimi, kooperativa dhe shtëpi në qytet.

Pronat e mikpritjes - Industria e mikpritjes përfshin të gjitha hotelet dhe restorantet që kujdesen për turistët. Investitorët mund të zgjedhin nga tre kategori të ndryshme hotelesh. Hotelet me shërbime të plota, hotelet me shërbime të kufizuara dhe qëndrimet e zgjatura janë kategori të pronave mikpritëse.

Karakteristikat për qëllime të veçanta – Pronarët e pasurive të paluajtshme komerciale mund të jenë gjithashtu të interesuar për prona me përdorime “për qëllime të veçanta” që nuk mbulohen nga kategoritë e përmendura më parë. Këtu hyn në lojë koncepti i pasurive të paluajtshme "për qëllime të veçanta". Stadiumet, parqet tematike, objektet e magazinimit, konviktet, kinematë, rrugicat e bowlingut dhe kopshtet zoologjike janë shembuj të pronave për qëllime të veçanta.

Të mirat dhe të këqijat e investimit në pasuri të paluajtshme komerciale

Investimi është gjithmonë i rrezikshëm, por investimi me zgjuarsi pasurive të patundshme komerciale do të ju jap të ardhura pasive dhe fitimi. Ka të mirat dhe të këqijat e investimit në pasuri të paluajtshme komerciale, dhe ne do t'i diskutojmë ato këtu.

Disa nga përfitimet e investimit në pasuri të paluajtshme komerciale përfshijnë të kuptuarit e mundësive të investimit dhe kërkimin e pasurive të paluajtshme fitimprurëse, marrjen e përfitimeve tatimore dhe diversifikimin e portofolit tuaj të investimeve të huaja.

Nga ana tjetër, ka një kosto fillestare të lartë, tregu mund të bjerë gjatë një rënieje ekonomike dhe mirëmbajtja është e vështirë për t'u mbajtur, për të mos përmendur likuiditetin e kufizuar, i cili mund të prishë rrjedhën e të ardhurave.

rekuizitë Cons
Potenciali për kthim të lartë Kostot e larta paraprake
Rrjedha e fortë e parave Çështje komplekse ligjore
Përfitimet tatimore Kostot e mirëmbajtjes dhe riparimit
shumëllojshmëri Likuiditet i kufizuar
Potenciali për vlerësimin e vlerës Rënie ekonomike

Si të filloni të investoni në pasuri të paluajtshme komerciale

Si të filloni të investoni në pasuri të paluajtshme komerciale

Investitorët e rinj mund ta kenë të vështirë të hedhin hapat e tyre të parë në pasuritë e paluajtshme komerciale. Për të konkurruar me investitorë më me përvojë, duhet të kryeni kërkime të gjera dhe të kontribuoni me kapital të konsiderueshëm.

Përpara se të investoni në tregun tregtar, sigurohuni që i keni kryer detyrat e shtëpisë dhe e dini se çfarë po bëni. Ndjekja e këtyre sugjerimeve do t'ju ndihmojë të hyni në tregun e pasurive të paluajtshme komerciale. Do të ishte më mirë t'i konsideronit para se të investoni.

Përcaktoni qëllimet tuaja të investimit dhe tolerancën e rrezikut

Përcaktimi i një qëllimi dhe manifestimi i rrugës për të arritur atje ndërsa përcaktoni tolerancën tuaj ndaj rrezikut do t'ju çojë shumë dhe do t'ju çojë saktësisht atje ku dëshironi të shkoni. Toleranca e rrezikut në pasuritë e paluajtshme komerciale është kur tregu është në rënie dhe ju jeni duke përjetuar probleme të fluksit të parave pas investimit.

Për shkak se shumica e bizneseve komerciale të pasurive të paluajtshme varen nga statusi ekonomik i vendit, është kritike të kesh një qëllim të qartë dhe durim për të marrë një humbje kur investon. Mund të ndikojë në statusin e tregut dhe gjendjen ekonomike, kryesisht për shkak të politikës.

Është praktika më e mirë që në radhë të parë të mos investoni shumën e plotë dhe të mbani një rezervë, të përcaktoni 'pse' e investimit dhe të përgatiteni për humbje.

Hartoni një plan financiar dhe buxhet

Krijimi i një plani financiar dhe buxhetimi përpara se të investoni në pasuri të paluajtshme komerciale ju jep një avantazh sepse jeni të vetëdijshëm për situatën aktuale ekonomike të vendit dhe mund të investoni një shumë që nuk do të ndikojë në të ardhurat tuaja nëse ato humbasin.

Plani financiar do ta mbajë buxhetin tuaj në rrugën e duhur dhe do t'ju pengojë të shpenzoni më shumë ose të mos shpenzoni investimet tuaja. Dështimi për të planifikuar dhe buxhetuar mund të çojë në një reduktim të rezervës dhe mund të humbni para ndërsa shpenzoni rezervën tuaj.

Edukoni veten në Tregun Lokal të Pasurive të Paluajtshme dhe Trendet e Industrisë

Të kesh një mentor në jetë ju siguron një perspektivë të brendshme për qëllimet dhe objektivat tuaja. Në mënyrë të ngjashme, të kesh një mentor në tregun e pasurive të paluajtshme mund t'ju ofrojë informacion dhe njohuri të rëndësishme përpara se të hyni në industri.

Edukimi është thelbësor në tregun e pasurive të paluajtshme komerciale, sepse kur të hyni në treg, do të jeni në gjendje të analizoni shtrirjen e ardhshme të tregut dhe tendencat që do të ndikojnë pozitivisht ose negativisht në investimin tuaj.

Dështimi për të kuptuar tendencat e tregut dhe tregun lokal tregtar do të rezultojë në një humbje të konsiderueshme për investimin tuaj. Dhe mund të përfundoni duke shpenzuar më shumë seç duhet dhe duke mos bërë asnjë fitim.

Bashkohuni me një grup për investime në pasuri të paluajtshme komerciale

Rezultatet e kërkimit për "investime grupore në pasuri të paluajtshme" janë shpesh mashtrime ose biznese fitimprurëse. Është një ide e mirë të përfundoni studimet në tregun e pasurive të paluajtshme dhe të kërkoni një kompani për t'u bashkuar; përvoja fillestare e kompanisë do të sigurojë njohuri për tregtinë, proceset dhe tendencat e tregut.

Për të gjetur pjesëmarrësit e mundshëm, përdorni LinkedIn dhe faqet e tjera të mediave profesionale dhe sociale si Clubhouse, Facebook dhe Instagram. Mos harroni se kërkohet një grup i larmishëm investitorësh me përvojë ose të interesuar të pasurive të paluajtshme me grupe të ndryshme aftësish.

Konsideroni të punoni me një agjent të pasurive të paluajtshme ose ndërmjetës

Përdorimi i një agjenti imobiliar për të blerë, shitur ose marrë me qira një shtëpi është i ligjshëm. Agjentët kompensohen në bazë të çmimit përfundimtar të shitjes së pronës. Një agjent imobiliar në shtetin e tyre mund të bëhet ndërmjetës pas përfundimit të trajnimit dhe provimeve. Agjentët mund të punojnë në mënyrë të pavarur, të krijojnë agjencitë e tyre dhe të punësojnë agjentë.

Për një afat të gjatë, puna me një agjent imobiliar dhe një ndërmjetës ju jep perspektivën e bizneseve për investime në pasuri të paluajtshme komerciale. Ndarja e përvojës së tyre mund t'ju japë një shtysë potenciale për të kuptuar psikologjinë e tregut.

Financimi i investimit tuaj komercial në pasuri të paluajtshme

Financimi i investimit tuaj komercial në pasuri të paluajtshme

Përpara marrjes së financimit për një investim në pasuri të paluajtshme komerciale, është e zakonshme të merret parasysh buxheti dhe shuma e nevojshme dhe kthimi i pritur nga investimi.

Investimet në pasuri të paluajtshme komerciale kanë mundësi të shumta financimi. Ju mund të merrni një kredi nëse jeni një ndërmjetës me përvojë dhe ka një mundësi të re në treg. Sidoqoftë, duhet të keni një klient për të paraqitur një mundësi investimi si agjent investimi në pasuri të paluajtshme.

Nëse jeni investitor, duhet të kuptoni se si të mblidhni fonde, nëse një bankë do të mbështesë investimin tuaj ose nëse do të përdoret një program financimi nga qeveria.

Një investitor i mençur duhet të rishikojë skicën e mëposhtme përpara se të mbledhë fonde për investimin për të përcaktuar se sa kapital kërkohet dhe nëse do të jetë fitimprurës apo jo.

Opsionet tradicionale të huadhënies

Një kredi tradicionale me afat është një hua nga një institucion financiar që paguhet në mënyrë të barabartë çdo muaj këste për një periudhë të caktuar kohore. Opsionet më të zakonshme të huadhënies tradicionale janë kreditë bankare dhe hipotekore që përdoren për të blerë ose rifinancuar një shtëpi. Kreditë hipotekare, linjat e kreditit, kartat e kreditit dhe kreditë e biznesit janë të gjitha opsionet.

Normat e interesit, kushtet e ripagimit dhe tarifat ndryshojnë në varësi të aftësisë kreditore të huadhënësit dhe huamarrësit. Për më tepër, rregulloret e huadhënies ndryshojnë sipas vendit, duke ndikuar në disponueshmërinë dhe kushtet e kredisë. Për të gjetur kushtet më të mira të kredisë, krahasoni gjithmonë ofertat nga shumë huadhënës.

Opsionet tradicionale të huadhënies kanë përfitime dhe disavantazhe, dhe këta faktorë përcaktojnë atë që i përshtatet më mirë financave dhe qëllimeve të investimit të një investitori. Ka përfitime si aksesi në shuma të mëdha parash, krijimi i një historie krediti dhe marrja e një interesi me normë fikse.

Disavantazhet janë të kufizuara në norma të larta interesi ose kualifikime strikte. Opsionet tradicionale të huadhënies u përshtaten huamarrësve me kredi të mirë dhe kërkesa strikte për përshtatshmëri. Crowdfunding dhe kreditimi nga kolegët mund të jenë opsione më të mira për investim.

Opsionet e huadhënies private

Huadhënësit privatë mund të jenë të favorshëm si një burim alternativ financimi për financimin e projekteve specifike të pasurive të paluajtshme. Huadhënia private i referohet financimit që nuk vjen nga "institucionet publike të huadhënies". Termi "huadhënës privat" i referohet kujtdo që jep një kredi dhe nuk është bankë.

Avantazhi i opsioneve të kreditimit privat është se ato japin norma më të mira interesi, kanë përpunim fleksibël dhe kanë më pak barriera për miratim. Disavantazhet janë rreziku i lartë, mungesa e sigurisë dhe më pak transparencë.

Crowdfunding i pasurive të paluajtshme dhe kreditimi nga kolegët mund të jenë opsione praktike për investitorët që kërkojnë kthime më të larta. Huadhënia private mund të jetë e rrezikshme për investitorët që janë të rinj në treg ose që nuk duan të humbasin para. Konsultohuni me një këshilltar financiar ose një avokat përpara se të përdorni huadhënien private.

Programet e financimit të qeverisë

Programet e financimit të qeverisë janë asistencë financiare e ofruar nga agjencitë qeveritare për individët, bizneset dhe organizatat e tjera. Këto programe janë krijuar për të financuar projekte ose aktivitete specifike që përputhen me qëllimet e politikave të qeverisë.

Kushtet, kualifikimet dhe kërkesat e këtyre programeve ndryshojnë sipas vendit dhe programit. Ka kredi SBA, programe për strehim të përballueshëm, financim bujqësor, financim të energjisë së rinovueshme dhe financim të infrastrukturës.

Investitorët mund të përfitojnë nga një sërë programesh financimi nga qeveria. Aksesi në kapital dhe normat më të ulëta të interesit janë dy nga përfitimet kryesore të këtyre programeve. Ato gjithashtu mund të kenë të meta, të tilla si një proces problematik aplikimi dhe kërkesa të rrepta. Në përgjithësi, ato janë një opsion i mirë për investitorët që kërkojnë kthime afatgjata.

Duke analizuar pronat e mundshme të investimit

Duke analizuar pronat e mundshme të investimit

Investimet komerciale në pasuri të paluajtshme mund të gjenerojnë të ardhura dhe pasuri afatgjatë. Sidoqoftë, duhet të kuptoni se si të analizoni një pronë për të përfituar sa më shumë nga investimi juaj. Identifikimi i mundësive të investimit që përputhen me qëllimet tuaja dhe tolerancën ndaj rrezikut mund të jetë një proces i vështirë dhe kërkon kohë, por ka disa hapa që mund të ndërmerrni për t'ju ndihmuar gjatë rrugës:

 • Përcaktimi i qëllimeve tuaja
 • Vlerësimi i rrezikut
 • Diversifikoni zotërimet tuaja
 • Hetimi i opsioneve

Kryerja e inspektimeve të plota të pronës, analizimi i performancës financiare të një prone dhe marrja në konsideratë e rregulloreve të zonave janë të gjitha hapa të rëndësishëm për të përcaktuar nëse një pronë është një mundësi e mirë investimi. Ka faktorë të tjerë të rëndësishëm, si p.sh.

 • Inspektimet e pronave
 • Performance financiare
 • Rregulloret e Zonimit

Para se të investoni në pasuri të paluajtshme, duhet të merren parasysh të gjithë këta faktorë. Inspektimet e pronave, vlerësimet e performancës financiare dhe rregulloret e zonimit mund t'ju ndihmojnë të gjitha në përcaktimin e potencialit të rritjes dhe ROI të një prone.

Vendndodhja dhe lagja janë faktorë të rëndësishëm në përcaktimin e vlerës së një prone dhe potencialin e vlerësimit. Vlera dhe potenciali afatgjatë i pasurive të paluajtshme janë më të larta në zonat me kërkesa të larta pranë transportit publik dhe lehtësive të tjera.

Mbyllja e marrëveshjes dhe menaxhimi i investimit tuaj

Mbyllja e marrëveshjes dhe menaxhimi i investimit tuaj

Ishte negocimi i qirave të favorshme që e pozicionoi kompaninë tuaj për sukses. Mos harroni se qiradhënësi shkruan një marrëveshje qiraje të pasurive të paluajtshme për të përfituar qiradhënësin. Si qiramarrës i mundshëm, duhet ta lexoni plotësisht, të kuptoni se çfarë thotë dhe më pas të kërkoni ndryshime që do t'ju sjellin dobi.

Negocimi i kushteve të një marrëveshjeje blerjeje ose qiraje të pasurive të paluajtshme komerciale mund të ndryshojë nga negociimi i kushteve të një marrëveshjeje blerjeje ose qiraje të pasurive të paluajtshme banesore. Megjithatë, ka disa hapa të ngjashëm që mund të ndërmerrni për të rritur shanset tuaja për sukses:

 1. Kuptoni tregun
 2. Identifikoni prioritetet tuaja
 3. Hulumtoni pronën dhe rishikoni të gjithë dokumentacionin
 4. Kuptoni prioritetet e palës tjetër
 5. Komunikoni qartë dhe jini të përgatitur për kompromis
 6. Merrni gjithçka me shkrim
 7. Kërkoni ndihmë profesionale

Jini realistë, si me çdo negociatë, për të shmangur një marrëveshje afatgjatë të pafavorshme. Objektivat afatgjata dhe skenarët e ardhshëm mund të ndikojnë në pasuritë e paluajtshme komerciale dhe biznesin.

Punësimi i një avokati është i rëndësishëm në blerjen, shitjen ose dhënien me qira të pronës komerciale. Ata mund të ofrojnë udhëzime dhe ekspertizë të vlefshme për t'ju ndihmuar të lundroni në kompleksitetin ligjor të një transaksioni komercial të pasurive të paluajtshme. Ata mund t'ju ndihmojnë të hartoni dokumente ligjore, të rishikoni kontratat, të lundroni në mbylljet e transaksioneve dhe të zgjidhni mosmarrëveshjet.

Dokumentet me të cilat duhet të njihet një avokat ndryshojnë sipas natyrës së transaksionit dhe juridiksionit të zbatueshëm. Dokumentet më të zakonshme ligjore janë marrëveshjet e blerjes, marrëveshjet e qirasë, zonimi, lejet e përdorimit të tokës, lejet e ndërtimit, dokumentet e hipotekës dhe dokumentet e titullit.

Këshilla për investim të suksesshëm në pasuri të paluajtshme komerciale

Këshilla për investim të suksesshëm në pasuri të paluajtshme komerciale

Pasuritë e paluajtshme komerciale janë gjithmonë një investim i mirë dhe kushtet e qirasë për pasuritë e paluajtshme komerciale janë zakonisht më të gjata. Ato mund të rriten me të paktën 4% në vit ose pas indeksi i çmimeve të konsumit. Këshillat e mëposhtme do t'ju ndihmojnë të bëni një investim fitimprurës në pasuri të paluajtshme komerciale.

1. Ndërtoni një rrjet të fortë profesionistësh të industrisë

Një rrjet i fortë profesionistësh të industrisë mund të jetë një aset i vlefshëm kur filloni në industrinë e pasurive të paluajtshme komerciale, sepse ju jep akses në informacione të vlefshme të tregut, të cilat përkthehen në mundësi të vlefshme. Ai gjithashtu ofron referime dhe burime për t'ju ndihmuar të qëndroni në krye të tendencave të tregut ndërsa ndërtoni marrëdhënie me mentorët dhe aleatët.

Me strategjinë dhe këmbënguljen e duhur, ju mund të ndërtoni një rrjet kontaktesh dhe aleatesh që do ta ndihmojnë biznesin tuaj të ketë sukses dhe të rritet. Konsideroni t'i bashkoheni një organizate profesionale siç është Shoqata Kombëtare e sekserëve për t'u lidhur me ekspertë të tjerë në fushën tuaj.

2. Qëndroni të përditësuar mbi tendencat e tregut dhe ndryshimet në ligjet dhe rregulloret e pasurive të paluajtshme

Është praktika më e mirë të njohësh konkurrencën tënde; mënyra më e mirë për t'i njohur ato është të njohësh tregun. Vendimmarrësit krijojnë tendenca ekonomike, duke ndryshuar tendencat e tregut dhe duke prekur të gjithë zinxhirët ekonomikë. Për të nxitur tregun dhe stabilitetin, ligjet dhe rregulloret priren të jenë fleksibël me statusin ekonomik.

3. Diversifikoni portofolin tuaj duke investuar në prona të shumta dhe klasa asetesh

Kur filloni për herë të parë në pasuri të paluajtshme komerciale, diversifikimi i portofolit tuaj duke investuar në prona të shumta dhe klasa asetesh mund të jetë një strategji e mençur sepse ndihmon në përhapjen e rrezikut dhe zbutjen e humbjeve të mundshme. Investimi në prona dhe rajone të shumta mund të diversifikojë portofolin tuaj në mënyra të ndryshme.

4. Rishikoni dhe vlerësoni vazhdimisht performancën e investimeve tuaja

Rishikimi dhe vlerësimi i performancës së investimeve tuaja ju lejon të qëndroni aktual në kushtet e tregut, të identifikoni problemet e mundshme në fillim dhe të optimizoni portofolin tuaj.

Kjo ju lejon të qëndroni të informuar për tregun, të përdorni më mirë kapitalin tuaj dhe të parashikoni problemet. Vendosni periudha të rregullta rishikimi, gjurmoni matjet kryesore, mbani shënime të sakta, merrni vendime më të mira për investime, optimizoni portofolin tuaj dhe rrisni kthimet e përgjithshme për të vlerësuar vazhdimisht performancën e investimeve tuaja komerciale në pasuri të paluajtshme.

A duhet të investoni në pasuri të paluajtshme komerciale?

A duhet të investoni në pasuri të paluajtshme komerciale?

Siç u tha më parë, pasuritë e paluajtshme komerciale janë një investim afatgjatë që mund t'ju ofrojë një portofol të larmishëm me kthime të larta dhe të ardhura pasive; prandaj, është mirë të zhyteni në këtë pishinë.

Sipas udhëzuesit të mësipërm, nëse keni një shumë rezervë dhe një mundësi për të investuar në pasuri të paluajtshme komerciale, është mirë të studioni tregun përpara se të investoni dhe të bëni një analizë rreziku me vlerësimin e rrezikut, në mënyrë që nëse duhet të përballoni një humbje, ajo duhet të jetë në përpjesëtim të zhdrejtë me fitimin.

Merrni parasysh kohën dhe përpjekjen. Është më mirë për investitorët afatgjatë me shumë kapital dhe durim të presin që prona të vlerësohet. Përpara se të investoni, organizohuni, lexoni tendencat e tregut dhe konsultohuni me një mentor.

Përfundim

Gjëja kryesore për të investuar në tregun e pasurive të paluajtshme komerciale është kërkimi i plotë mbi tendencat e tregut, njohja e ligjeve dhe rregulloreve dhe aftësia për të përballuar një humbje.

Ka shumë avantazhe për të investuar, dhe ka disa të meta. Ndonjëherë duhet pak kohë për të marrë kthime dhe ndonjëherë ekonomia është në rënie; Mund të jetë çdo gjë.

Pra, të kesh një këshilltar për pasuri të paluajtshme në krah për t'ju drejtuar dhe për t'ju treguar fytyrën e vërtetë të tregut është gjithçka që ju nevojitet për të filluar të ardhurat tuaja pasive.

Këshilltarët në REICG do t'ju thonë gjithmonë që të lini mënjanë një shumë si rezervë dhe t'ju ofrojnë strategji të zgjuara investimi, si investimi në komplekset e apartamenteve në qytet, sepse të gjithë kanë nevojë për një hapësirë ​​pranë punës së tyre.

REICG ka vite përvojë në tregtimin e pasurive të paluajtshme si në banesa ashtu edhe në ato komerciale dhe ne veprojmë si menaxher i fondit tuaj për t'ju ndihmuar të fitoni të ardhura pasive dhe të përdorni likuiditetin tuaj.

Nëse nuk dini çfarë të kërkoni në treg, si të studioni tendencat ekonomike, ose nuk dëshironi të rrini duarkryq në vezën tuaj të artë, REICG do t'ju çojë nëpër të gjitha këto hapa dhe ju do të dilni si një investitor i zgjuar pas punës me ne.

Ne ofrojmë konsulencë, brokerim, mundësi investimi dhe më shumë.

Mësoni më shumë për ne në REICG

Përmbajtje
2
3

Nga Qendra Jonë e Mësimit

Share Kjo