A ka probleme pasuritë e patundshme komerciale? Pse tani është koha më e mirë për të investuar

Publikuar: Shkurt 21, 2021

A ka probleme pasuritë e patundshme komerciale? Pse tani është koha më e mirë për të investuar

A është në pronë pasuria e patundshme komerciale për shkak të Covid 19?

Pasuritë e paluajtshme tregtare nuk kanë vdekur nga asnjë lloj imagjinate. Rei Capital GrowthAlan Blair thotë se është jetike të përqendrohemi në ambiente të hapura, qendra shiritash të ankoruara në ushqime dhe tregje dytësore që kanë demografi të shkëlqyer. Për të gjetur më të mirën mundësi investimi në pasuri të paluajtshme komerciale ju duhet të jeni shumë të veçantë me atë që po kërkoni të fitoni. ne jemi shumë selektivë me llojin e pronave që duam të blejmë sepse ne jo vetëm që zgjedhim vendndodhjen por gjithashtu blejmë në mënyrë rigoroze prona të stabilizuara, që do të thotë se ato janë me qira plotësisht.

Ne jemi duke blerë prona të stabilizuara që janë në minimum me 90% të dhëna me qira, por preferohet shfrytëzimi 100%. Kur hulumtojmë këto prona, ne mund të rishikojmë të gjitha qiradhëniet dhe vitet e mëparshme të historisë së biznesit. Ne mund të shohim kush janë këta qiramarrës dhe ne e dimë kush janë sepse në pjesën më të madhe, ata janë qiramarrës kombëtar. Ne mund të bëjmë gjykime bazuar në qëndrueshmërinë e biznesit të tyre dhe historikun e tyre nga vitet e mëparshme.

Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme të jesh i veçantë dhe selektiv për të gjetur vetitë e duhura. Ne e dimë se çfarë të kërkojmë dhe si të jemi selektivë për të fituar këto lloj pasurish. Ne e dimë se çfarë të kërkojmë sepse kemi përvojë për ta bërë këtë.

Me çfarë lloj pasurie të patundshme tregtare me pakicë ka përvojë REI?

Ne kemi pasur të bëjmë posaçërisht me pronat me pakicë të qiramarrësit për 10 vitet e fundit. Fillimisht fillova me shumë familje në NYC, por dola nga ai treg. Gjatë 10 viteve të fundit, ne kemi blerë, tetë prona të ndryshme me shumë qiramarrës me pakicë për marrëveshje të njëhershme, miqsh dhe investimesh familjare, si dhe me investitorë të shumtë. Kjo është përveç dy që kam bërë për familjen time. Pra, në lidhje me historikun tonë, ne e kemi bërë këtë për mjaft kohë dhe në këtë pikë, ne e kemi përsosur këtë proces dhe e dimë saktësisht se çfarë po kërkojmë. Tani ne duam të shkojmë përpara në këtë fond dhe ta bëjmë këtë një mundësi investimi që është në dispozicion për çdo ditë investitorë nga e gjithë bota.

Si ka ndikuar pandemia në këto prona aktuale tregtare me pakicë? Cili është rezultati për pasuritë e paluajtshme komerciale në 2021?

Si ka ndikuar pandemia në këto veti aktuale? Epo, të gjithë janë prekur, por realiteti është që ne nuk humbëm një qiramarrës të vetëm për shkak të COVID. Eshtë e panevojshme të thuhet, COVID ka qenë shkatërruese për të gjithë. Për shkak të qasjes sonë praktike dhe të kuptuarit tonë për të gjitha aspektet dhe dinamikës së zotërimit, administrimit dhe financimit të këtyre pronave, ne sapo u zunë menjëherë, në Mars.

Ne shkuam te të gjithë huadhënësit tanë dhe i bindëm ata me butësi, për të siguruar durim për secilën nga pronat tona. Duke vepruar kështu, ne nuk do të duhet të paguajmë borxhin tonë të hipotekës për tre deri në katër muaj. Dhe kjo ndryshonte midis huamarrësve të ndryshëm, por ne e shtyam atë që mund të zbriste mbi borxhin tonë. Kjo na dha fleksibilitetin për të punuar me secilin nga qiramarrësit tanë që kishin nevojë për ndihmë. Dhe shumë prej tyre kishin nevojë për ndihmën tonë, kështu që ne ishim në gjendje t'u jepnim durim ose falje qiramarrësve në lidhje me qiranë. Ashtë shumë më pak e kushtueshme t'i falësh qiramarrësit ca qira, sepse biznesi i tyre u mbyll pa faj të tyre. Në vend që të jenë qesharakë për këtë, duke i detyruar ata të largohen nga biznesi dhe pastaj të shpenzojnë tre herë më shumë duke u përpjekur të ri-japin me qira një hapësirë ​​të lirë.

Veryshtë shumë e rëndësishme për ne të sigurohemi që kemi punuar me secilin prej qiramarrësve tanë që kishin nevojë për ndihmën tonë. Ne kemi punuar me secilin prej qiramarrësve tanë dhe tani vijnë shpejt gusht dhe shtator të vitit 2020, të gjithë janë mbështetur dhe drejtuar, me përjashtim të mbase dikush ende ka disa çështje në një qytet të veçantë, por ne jemi duke punuar me ta. Ndërsa do të falnim ca qira, gjithmonë do t'i kërkonim që të siguroheshin që ata të vazhdonin të paguanin rrjetat trefishe, për të cilat do të flasim në një sekondë se çfarë do të thotë kjo.

Cilat janë shpenzimet neto trefishtë? Dhe pse të përdorësh një qira me rrjetë të trefishtë?

Çfarë janë shpenzimet neto trefishe (NNN)?

La shpenzime neto të trefishta janë përgjegjësia e qiramarrësit për të paguar pjesën e tyre pro-rata të shpenzimeve që lidhen me operimin e biznesit të tyre në atë pronë, posaçërisht tatimin mbi pasurinë e paluajtshme, sigurimin e pronës dhe mirëmbajtjen e zonës së përbashkët (CAM). Pra, në pakicë me shumë qiramarrës; qiramarrësit paguajnë një "qira" e cila është një shumë e caktuar dollarësh për këmbë katrore. Plus, pjesa e tyre pro-rata e shpenzimeve për ta operuar atë.

Duke bërë këtë, ne vazhduam të mbledhim rrjetat trefishe dhe ne ishim në gjendje të paguanim të gjitha taksat e pasurive të patundshme në kohë, nuk ka problem. Ne jemi në gjendje të ruajmë pronën në nivelin e përsosmërisë që bëjmë gjithmonë. Sapo qiramarrësit tanë të kthehen në punë, ne nuk duam që prona të jetë një rrëmujë ose të duket keq ose të ketë parkim të thyer të gjithë ose dritat të fiken, etj. Ne do të sigurohemi që gjithçka të ruhet në mënyrë të përsosur. Pasi të jenë mbështetur dhe drejtuar në një biznes, ata fillojnë të paguajnë qira përsëri në bazë të marrëveshjeve të ndryshme që kemi bërë me ta gjatë vitit të kaluar.

Pra, a ka pasur probleme pasuritë e paluajtshme komerciale? Absolutisht jo dhe tani është koha më e mirë për të investuar!

Përmbajtje
2
3

Nga Qendra Jonë e Mësimit

Share Kjo