Ekuiteti i Pasurive të Paluajtshme vs Investimi në Borxh

Publikuar: Shtator 7, 2021

Ekuiteti i Pasurive të Paluajtshme vs Investimi në Borxh

Ekuiteti i pasurive të paluajtshme kundrejt borxhit

 

Dallimi kryesor midis investimit të kapitalit dhe borxhit është investimi i kapitalit është investimi në aksione të kompanisë dhe ose pasuri të paluajtshme, ndërsa investimi i borxhit ju po investoni në borxhin e kompanisë të ngjashme me një obligacion.

Kur mendoni për këtë, një numër i mirë i mundësitë e investimit në prona të paluajtshme ka shumë në treg. Por atëherë ju jeni të mbërthyer në një krahasim të kapitali i pasurive të paluajtshme kundrejt borxhit investim? 

Cili është ndryshimi midis investimeve në borxh dhe kapital? Cila nga këto mundësi investimi në prona të paluajtshme është e përshtatshme për gjendjen tuaj financiare aktuale, qëllimet dhe oreksin ndaj rrezikut?

Këto janë disa nga pyetjet që do të përgjigjemi në këtë postim. Duke ju ndihmuar të mendoni përmes këtyre dallimeve krahasuese, do të jeni në një pozitë më të mirë për të vendosur se çfarë është më e mira për ju ose kompaninë tuaj. 

Cilat janë ndryshimet midis kapitalit të pasurive të paluajtshme kundër investimit të borxhit?

Kërkesat e hyrjes:

urë investimet e pasurive të paluajtshme janë me kapital intensiv. Sidoqoftë, ndjekja e disa prej këtyre opsioneve ul pengesën e hyrjes për shumë investitorë individualë dhe të korporatave. Lidhur me kërkesat e hyrjes, më poshtë janë dallimet thelbësore midis dy opsioneve të diskutuara në këtë postim.

 Blerja në investimi në kapitalin e pasurive të paluajtshme është si të investosh në aksione. Njësitë e investimeve në kapital mund të jenë relativisht të ulëta. Kjo e bën më të lehtë për disa njerëz të investojnë pa pritur akumulimin e kapitalit. Për këtë lloj, ju mund të investoni përmes një financim i gjerë i pasurive të paluajtshme platformë. 

Në anën tjetër, investimet e borxhit janë të strukturuara në një mënyrë që kërkon kapital të njëhershëm. Shumica e njerëzve e strukturojnë atë investimi i borxhit të pasurive të paluajtshme marrëveshje si kjo për të përmbushur qëllimet e tyre të financimit të projektit. Dhe kjo është ajo që e bën atë relativisht të papërballueshme për shumë investitorë të mundshëm. 

Lloji i kthimit:

Edhe pse këto dy lloje të investimet e pasurive të paluajtshme do t'ju sjellë fitim, kushtet janë rrallë të njëjta. Duke menduar për kthimet e investimeve në prona të paluajtshme, këtu janë ndryshimet midis borxhit të pasurive të paluajtshme dhe investimeve në kapital. 

Me një investim në kapital, fitimi juaj i mundshëm nuk do të jetë i kufizuar. 

Kjo do të thotë që ju keni të drejtë për çdo nivel fitimi të bërë gjatë jetës së investimit tuaj. Nëse sipërmarrja e pasurive të paluajtshme regjistron fitime jashtëzakonisht të larta, do të keni të drejtë për një pjesë të përcaktuar të fitimit pa asnjë kufizim. Në kundërshtim me këtë, investitorët e borxhit do të kenë të drejtë vetëm për një normë kthimi të përcaktuar dhe të rënë dakord të dokumentuar para investimit. 

 Në këtë rast, nuk ka rëndësi niveli i fitimit të fituar përmes sipërmarrjes së pasurive të paluajtshme. Kthimi juaj është gjithmonë i kufizuar në normën e rënë dakord të kthimit. Megjithatë, investimi i borxhit të pasurive të paluajtshme dihet se prodhon kthime relativisht të qëndrueshme dhe të parashikueshme. 

Niveli i rrezikut:

Niveli i rrezikut të përfshirë me këto dy lloje të investimeve në prona të paluajtshme nuk është kurrë i njëjtë. Këtu është një arsye tjetër që duhet të merrni kohë për të marrë kohë dhe për të krahasuar ndryshimet midis kapitalit të pasurive të paluajtshme dhe investimeve në borxh. Ndoshta, niveli i tolerancës ndaj rrezikut shpesh ndryshon midis segmenteve të ndryshme të investitorëve. 

 Kur ka ndonjë dështim ose falimentim, investitorët e borxhit të pasurive të paluajtshme kanë të drejtë të marrin paratë e tyre para investitorëve në kapital. Kjo është për shkak se investitorët e borxhit mund të heqin pronat për të rimarrë paratë e tyre. Prandaj, huamarrësit duhet të paguajnë atë që kanë marrë hua. 

Tarifat operative:

Per shumicen investimi në kapitalin e pasurive të paluajtshme marrëveshjet, tarifat e operatorit varen nga performanca. Kur ata performojnë mirë duke prodhuar fitime më të larta, ata fitojnë tarifa më të larta të funksionimit. 

E njëjta gjë ndodh kur ata performojnë dobët. Nga ana tjetër, tarifat e operimit të përfshira në investimin e borxhit të pasurive të paluajtshme janë të një lloji fiks. Krahasimisht, ajo që ata fitojnë nga shërbimet e tyre është më e lartë se ajo e menaxherëve të investimeve në kapital.

Duke supozuar se doni të merrni më shumë njohuri, mund të dëshironi të kontaktoni disa profesionistë të investimeve në prona të paluajtshme që veprojnë në të dy anët e tryezës. Nga këta njerëz, ju mund të merrni më shumë informacion faktik që do t'ju ndihmojë të krahasoni tarifat e funksionimit. 

Vlerësimi i vlerës:

Ashtu si aksionet tradicionale, investimet në kapitalin e pasurive të paluajtshme kanë potencial për vlerësim progresiv ose fitimprurës të vlerës. Për shembull, le të themi se një pronë tregtare është blerë për 400,000 dollarë. Dhe vlera shkon deri në 940,000 dollarë brenda tre vjetësh, ju do të keni të drejtë në përfitimin financiar të asaj vlerësimi të vlerës. Kur prona shitet, ju do të përfitoni nga ajo vlerësim i vlerës si investitor. 

Investimet e borxhit, nga ana tjetër, nuk vlerësohen. Edhe një herë, ju keni të drejtë vetëm për një normë të caktuar kthimi në lidhje me shumën që keni investuar. 

Kohëzgjatja e investimit:

Investimet e borxhit të pasurive të paluajtshme kanë angazhime kohore relativisht më të shkurtra. Në varësi të strukturës së marrëveshjes, kohëzgjatja mund të shkojë nga 6 muaj në 2 vjet. Kjo do të thotë që ju mund të hyni dhe dilni brenda një periudhe të shkurtër. Në krahasim, investimet në kapital kërkojnë periudha më të gjata të mbajtjes. Mendoni për kohëzgjatjen 3 - 10 vjet. Kjo periudhë më e gjatë e mbajtjes kërkohet që prona e investuar të ketë ndonjë shans të vlerësimit të vlerës. 

Anësor Mbështetur:

Në varësi të nivelit tuaj të tolerancës ndaj rrezikut, të shkoni për fitimin më të lartë të investimeve në prona të paluajtshme është një gjë e mirë. Sidoqoftë, ndërsa jeni duke lëvizur për gardhe, është e rëndësishme të mendoni për sigurinë e investimit tuaj. Këtu është një tjetër ndryshim interesant midis borxhit të pasurive të paluajtshme dhe investimeve në kapital. 

Shumica e investimeve të borxhit në pasuri të paluajtshme zakonisht mbështeten me kolateral. Dhe kjo është prona në të cilën po investoni paratë tuaja. Kjo është arsyeja pse niveli i rrezikut është relativisht më i ulët. Shanset për të rimarrë paratë tuaja në rast të ndonjë shkelje të pazakontë të tregut ose dështimit të operacioneve janë gjithmonë më të larta kur krahasohen me investimet në kapitalin e pasurive të paluajtshme. 

Konkluzioni mbi kapitalin e pasurive të paluajtshme kundër investimit në borxh

Siç mund ta shihni në këtë postim, ka shumë dallime midis borxhit dhe investimeve në prona të paluajtshme. Prandaj, nuk ka të bëjë vetëm me kërkesat e hyrjes. Të jesh i përballueshëm për të akomoduar një numër më të madh investitorësh të vegjël është një gjë e mirë. Mundohuni të krahasoni këto mundësi investimi bazuar në dallimet thelbësore të diskutuara më sipër. 

Ndërsa jeni në të, përpiquni të merrni nivelin tuaj të tolerancës ndaj rrezikut dhe qëllimet e investimit ndërsa bëni krahasimin tuaj. Nga atje, ju do të jeni në gjendje të vendosni se çfarë është më e përshtatshme për ju.

Duke supozuar se sapo keni filluar, mund të dëshironi të merrni parasysh investimet më të vogla të borxhit me rrezik relativisht më të ulët. 

Marrja e asaj rruge do t'ju lejojë të mësoni rreth proceseve të funksionimit para se të shkoni me kohë të plotë. Sidoqoftë, investimi në kapitalin e pasurive të paluajtshme mund të jetë opsioni juaj më i mirë nëse keni kapacitetin e marrjes së rrezikut. 

Ju lutemi vini re se asgjë e shkruar në këtë nuk është këshillë konkrete financiare. Para se të bëni ndonjë investim, përpiquni të konsultoheni me një këshilltar financiar. 

Nga Qendra Jonë e Mësimit

Share Kjo