Çfarë është pasuria e paluajtshme dixhitale dhe si funksionon?

Publikuar: 27 Qershor 2022

Çfarë është pasuria e paluajtshme dixhitale dhe si funksionon?

çfarë është pasuria e paluajtshme dixhitale dhe si funksionon ajo

 

Me pak fjalë, pasuritë e paluajtshme dixhitale janë çdo aktiv dixhital virtual me një vlerë të matshme. Me fjalë të tjera, është çdo gjë që mund të shitet ose të blihet në internet. Për shembull, po e lexoni këtë artikull në një telefon ose laptop që ju takon. Ai telefon ose laptop është pasuria juaj fizike. Pra, domeni juaj Instagram ose ueb është pasuria juaj dixhitale. 

Dallimi është se njëra funksionon në botën reale dhe tjetra ekziston në internet. Që nga fillimi, domenet e internetit, adresat e postës elektronike dhe bloget ishin të vetmet asete dixhitale në internet me vlera të larta. Krijimi i dorezave të mediave sociale dhe aplikacioneve celulare zgjeroi atë që mund të zotërohet në internet. 

Sot, teknologjia na ka çuar në versionin e tretë të aseteve dixhitale. Është epoka e NFT-ve, parcelave virtuale, monedhave dixhitale dhe ofertat e shenjave të sigurisë. Pasuritë e paluajtshme dixhitale janë më shumë sesa të kesh një emër domaini ose faqe interneti. Është të kesh tokë në botën virtuale apo edhe tokë në botën reale që është duke qenë tokenizuar për të ofruar mundësi investimi si shenjë sigurie. Kompanitë kanë krijuar dhe po krijojnë botë virtuale në një format 3D. Investimi në botën virtuale tani duket premtues.

Ndërkohë që kompanitë e tjera po marrin asete të botës reale, si fondet e pasurive të paluajtshme, dhe ofrojnë një ofertë token sigurie në përfaqësimin e investimit brenda fondeve të tyre të pasurive të paluajtshme. 

 Ideja e pasurive të paluajtshme dixhitale në metaverse ose përfaqësimi dixhital i fondit të pasurive të paluajtshme që ofron një shenjë sigurie të mbështetur nga fondet e pasurive të paluajtshme komerciale të SHBA-së tashmë fitimprurëse dhe në rritje të botës reale. Për të kuptuar njërën nga këto tema, duhet ta zbërthejmë atë në bazat.

Çfarë është pasuria e paluajtshme dixhitale metaverse?

Pra, çfarë është pasuria e paluajtshme dixhitale në metaverse? Pasuritë e paluajtshme dixhitale në metaverse janë një tokë dixhitale që është ndërtuar tërësisht nga komuniteti duke përdorur teknologjinë blockchain. Kjo u jep përdoruesve pasurinë e tyre të paluajtshme në këtë botë dixhitale ku ata mund të bëjnë gjithçka që dëshirojnë.

A e keni imagjinuar se mund të ketë një botë 3D? Një botë ku mund të ndërveproni dhe të shoqëroheni me njerëzit në një format të ngjashëm me lojën? Por metaversi nuk është një lojë; është një komunitet. Në metaverse, për të jetuar i madh, duhet të blesh prona, ashtu si në lojën e monopolit. 

Zanafilla e monedhës Metaverse është nga "Meta" dhe "Vargu". Meta në greqisht do të thotë "përtej" ose "tjetër", ndërsa "vargu" është i shkëputur nga fjala univers. Prandaj, metaverse do të thotë universi tjetër ose përtej universit. Mendoni për botën në të cilën jeni tani; metaversi është krijuar për të kopjuar realitetin në një format dixhital. Në thelb, është një përpjekje për të krijuar një univers tjetër. Disa thonë se kjo është e ardhmja e teknologjisë. 

Në thelb, metaversi është një botë imagjinare ku njerëzit ekzistojnë si avatarë dhe filma vizatimorë. Ata ndërveprojnë me njëri-tjetrin ashtu si në botën reale. Mundësohet nga realiteti argumentues (AR) dhe realiteti virtual (VR). Ashtu si funksionon realiteti, metaversi gjithashtu vepron në disa ligje bazë të shkëmbimit. Kjo është, blerja dhe shitja e mallrave dhe shërbimeve. 

Ne mund të shikojmë tregtinë më të madhe elektronike ndërsa shikojmë të ardhmen e metaverses. Për shembull, Justin Biber kohët e fundit organizoi një koncert në metaverse dhe njerëzit paguanin në monedhë dixhitale për të marrë pjesë. 

Si mund të blej pasuri të paluajtshme dixhitale?

Shkëmbimi i mallrave dhe shërbimeve e bën çdo komunitet funksional. Gjithashtu, metaversi lulëzon në tregti. Për të marrë tokë ose ndonjë pronë domeni virtual, ato duhet të blihen virtualisht. Nëse po mendoni të zotëroni diçka në botën virtuale, këtu janë hapat për të filluar. 

#1. Hapni një llogari dixhitale:

Shkëmbimi në metaverse bëhet me monedha dixhitale. Ju duhet një llogari kripto që do t'ju ndihmonte të dërgoni dhe të merrni monedha. Mund ta hapni një me MetaMask ose Binance blockchain. Thjesht përpiquni të hapni një llogari që mbështet projektin virtual që dëshironi të blini. 

#2. Financoni llogarinë tuaj:

Portofoli juaj duhet të financohet për të kryer transaksione. Sidoqoftë, çdo platformë metaverse funksionon me një monedhë të ndryshme në platformë. Blerja e $MANA dhe $ETH mund të bëhet në Binance, Coinbase dhe platforma të tjera. Thjesht blini një monedhë me të cilën bën transaksione platforma juaj e synuar. 

#3. Zgjidhni botën tuaj virtuale.

Në botën virtuale ekzistojnë multiverse të ndryshme. Ju keni të drejtë të zgjidhni se ku duhet të zhvillohet përvoja juaj e realitetit virtual. Kini parasysh se vendndodhja përcakton kursin e këmbimit. 

#4. Blini atë që dëshironi:

Shumë prona janë në shitje. Ndërsa disa mund të zgjedhin të blejnë tokë, ju mund të zgjidhni të blini një qendër tregtare në metaverse. E gjitha varet nga arsyeja pse dëshironi të jeni atje. Mund të jetë për argëtim, ose dëshironi të investoni. Pasi të bëni transaksionin, NTF do të hidhej në llogarinë tuaj dhe pronësia do të ndryshonte. 

Si të fitoni para me pasuri të paluajtshme dixhitale

Disa vite më parë në botën virtuale, një parcelë toke vlente qindra dollarë. Blerja e një parcele toke në faqet e njohura metaverse si Decentraland ose SandBox tani vlen qindra mijëra dollarë. Ju e rritni pasurinë tuaj në meta vargun që mundeni;

  • Blerja për të mbajtur dhe shitur më vonë. 
  • Blerja e pronave me qira ose me qira
  • Unë jam duke blerë një pjesë të një prone dhe do të paguaj qiranë për të. 

Ju gjithashtu mund të blini qendra që mund t'ju ndihmojnë të gjeneroni të ardhura. Zotërimi i një dyqani ose qendre tregtare mund të jetë fitimprurës. Për shembull, vendi i përdorur për koncertin e Justin Bibber është në pronësi të dikujt. Pronari do ta jepte me qira për koncertin. Pasuria mund të fitohet masivisht në metaverse nëse ekzistojnë planet e duhura.

Si të investoni në fondet dixhitale të pasurive të paluajtshme

Si të investoni në fondet dixhitale të pasurive të paluajtshme? Ju mund të investoni në fondet dixhitale të pasurive të paluajtshme duke investuar me REI Capital Growth. REI Capital growth është miratuar nga SEC Pasuri të paluajtshme komerciale në SHBA Fondi i cili është tokenizuar. Kjo do të thotë se ata po ofrojnë një shenjë sigurie dhe secila shenjë mbështetet nga një pjesë reale e pasurive të paluajtshme komerciale të qëndrueshme, që gjenerojnë të ardhura dhe rrjedhën e parave pozitive. Ata kanë përdorur përparimet në teknologjinë blockchain për të qenë në gjendje të ofrojnë argumente sigurie në formën e mundësive të investimit të borxhit si p.sh. argumentet e borxhit ose obligacioneve si dhe mundësitë e investimit të kapitalit neto në formën e një shenjë e kapitalit. Me paqëndrueshmërinë e tregut të kriptove, shumica e pasurive të paluajtshme dixhitale janë luhatur në mënyrë drastike në çmim, sepse është ende në ajër se cilat pasuri të paluajtshme dixhitale do të jenë më të mirat për të zotëruar. Por në rastin tonë, secila prej shenjave tona mbështetet nga një pasuri e paluajtshme komerciale tashmë e suksesshme në botën reale që po siguron kthime të qëndrueshme dhe komplekse! Për të mos përmendur këtë tani i jep çdokujt në botë mundësinë për të investuar në një fond të pasurive të paluajtshme komerciale të SHBA me taksa dhe shumë avantazhe të tjera që nuk kanë qenë kurrë në dispozicion të investitorëve më parë. Pse investitorët nuk kanë qenë në gjendje të përfitojnë nga diçka e tillë më parë? Sepse më parë REI Capital Growth nuk kishte asnjë fond dixhital të pasurive të paluajtshme si ky më parë.

Mendimet përfundimtare se çfarë është pasuria e paluajtshme dixhitale dhe si funksionon TI.

Pasuritë e paluajtshme dixhitale mund të jenë futuriste dhe të paqëndrueshme shumë fitimprurëse, ndërsa bota e kriptove dhe blockchain është ende në fillimet e saj. Mark Zuckerberg së fundmi e ndryshoi Facebook-un në Meta sepse beson në treg. Megjithatë, shumë parashikime janë të pasigurta për të ardhmen e pasurive të paluajtshme dixhitale. Mund të çojë në një rezultat të madh, nuk mundi. Është e pasigurt dhe e paqëndrueshme. Por një gjë është e sigurt, dhe kjo është përdorimi i teknologjisë blockchain.

Për investitorët e zjarrtë që janë gati të marrin përsipër një rrezik agresiv, pasuritë e paluajtshme dixhitale mund të jenë mënyra që dëshironi të shkoni. Për investitorët e zgjuar dhe me përvojë që preferojnë mundësinë komplekse dhe të qëndrueshme. Pastaj hidhini një sy letrës sonë të bardhë për të mësuar më tej rreth fondit tonë komercial të pasurive të paluajtshme dhe ndjehuni të lirë të na kontaktoni për çdo pyetje ndërkohë!

Përmbajtje
2
3

Nga Qendra Jonë e Mësimit

Share Kjo