Pse po shkojnë mirë investimet në pasuri të paluajtshme me pakicë

Publikuar: 1 Qershor 2022

Pse po shkojnë mirë investimet në pasuri të paluajtshme me pakicë

pse investimet në pasuri të paluajtshme me pakicë po shkojnë mirë

 

 Bota e pasurive të paluajtshme është një nga bizneset më të njohura dhe më fitimprurëse për të investuar. Pasuritë e paluajtshme janë shesh lojërash për të pasurit dhe çdo person i pasur mund të dëshmojë për mrekullitë, një biznes ku vlera e aseteve tuaja gjithmonë parashikohet të vlerësohet. .

Me kalimin e viteve, pasuritë e paluajtshme janë diversifikuar në shumë forma dhe lloje, me çdo person ose grup që krijon një pionier në specialitetin e tyre, megjithatë, shumica e njerëzve janë ende të pavëmendshëm ndaj një prej minierave më të mira të arit të pasurive të paluajtshme; pasuri të paluajtshme me pakicë. 

Çfarë është investimi në pasuri të paluajtshme me pakicë?

 Shumica e njerëzve priren të ngatërrojnë pasuritë e paluajtshme me pakicë me pasuritë e paluajtshme komerciale. Epo, pasuritë e paluajtshme me pakicë janë në fakt një kategori specifike nën industrinë më të gjerë komerciale të pasurive të paluajtshme. Pasuritë e paluajtshme komerciale i referohen blerjes ose menaxhimit të pronave të tilla si toka dhe ndërtesa me bazë fitimprurëse, industria e pasurive të paluajtshme me pakicë është shumë më specifike.

Pasuritë e paluajtshme me pakicë janë një lloj pasurie e paluajtshme që kryesisht ka të bëjë me ndërmarrjet që ndërtojnë dhe zhvillojnë prona tregtare dhe argëtuese.

Kuptimi është se ata ndërtojnë qendra tregtare, komplekse dritaresh, minimarte, dyqane veshjesh, dyqane lulesh, mirë ata ndërtojnë ose blejnë ndërtesën, dhe më pas shitësit me pakicë blejnë një njësi të caktuar ose tërësinë e kësaj ndërtese kryesisht me qira. Kjo do të thotë se ata kujdesen për shitës me pakicë me të cilët ndoshta jeni njohur; qendra tregtare, dyqane veshjesh, luleshitës, farmaci, kafene dhe shumë më tepër.

Ata janë të përfshirë në marrjen me qira, dhënien me qira, menaxhimin, blerjen dhe shitjen e këtyre pikave të shitjes me pakicë.

 Është një zgjedhje e zakonshme dhe popullore e investimit në pasuri të paluajtshme për investitorët për mjaft kohë pasi kërkesa e tregut është zakonisht e pranishme nëse bëni mirë kontrollet tuaja të kujdesit të duhur dhe kthimet vjetore janë të larta.

Le ta shqyrtojmë këtë në thellësi.

Pse të investoni në pasuri të paluajtshme komerciale me pakicë?

Pasuritë e paluajtshme me pakicë ofrojnë kthime të larta nga investimi

Një nga karakteristikat kryesore të pasurive të paluajtshme me pakicë dhe arsyeja pse ka kaq shumë investitorë që hidhen në hapësirë ​​është fakti se ajo ka një kthim më të lartë investimi se shumica e llojeve të tjera të pasurive të paluajtshme. 

Statistikat tregojnë se kthimi mesatar i investimit për pronat e banimit në Amerikë është nga 3% në 5%. Megjithatë, për pasuritë e paluajtshme me pakicë, kthimet variojnë nga 9% në 12%, kjo diferencë në përqindje bën një ndryshim të konsiderueshëm në fitime. Ashtu si REI Capital Rritet Fondi i Investimeve me Pakicë të Pasurive të Paluajtshme i cili ka një oferta simbolike e kapitalit që parashikohet të sigurojë një normë kthimi vjetor prej 9%. Dhe REI Capital Income e cila po ofron një token obligacioni ose borxhi për të siguruar burim të qëndrueshëm të ardhurash për investitorët e saj.

Pasuritë e paluajtshme me pakicë ofrojnë qira më të gjata

Ndryshe nga format e tjera të pasurive të paluajtshme ku merreni me qira me qira çdo vit ose çdo 6 muaj si p.sh. fusha e pasurive të paluajtshme rezidenciale. Megjithatë, industria e pasurive të paluajtshme me pakicë ka një tendencë më të lartë për rinovime më të gjata të qirasë, kjo për shkak se qiramarrësit kanë një bazë fizike të klientëve të vendosur, kështu që lëvizja mund të ndikojë në këtë, dhe për këtë arsye ata priren të zgjedhin një periudhë më të gjatë qiraje. 

Një arsye tjetër është fakti se shuma e kapitalit të investuar në ndërtesë nga qiramarrësi. Nëse ndonjëherë investoni në fushën e pasurive të paluajtshme me pakicë, është më mirë të lejoni qiramarrësin tuaj të mundshëm të përcaktojë se sa kohë do të dëshironte të qëndronte në qira.

Pasuritë e paluajtshme me pakicë ofrojnë depozita më të vogla

Në mënyrë tipike, shumica e investimeve në pasuri të paluajtshme kërkojnë një depozitë të madhe kapitali përpara se të merrni pronën, megjithatë, kjo është e ndryshme për pasuritë e paluajtshme me pakicë. Ju duhet vetëm të paguani një kapital të vogël për të marrë këto prona me shumicën mesatarisht rreth 90,000 dollarë në krahasim me një apartament të vogël me 300,000 dollarë për një ndërtesë të pasurive të banimit.

Pasuritë e paluajtshme me pakicë ofrojnë kosto të ulëta mirëmbajtjeje

Ndryshe nga pasuritë e paluajtshme rezidenciale ku qiradhënësi kujdeset për mirëmbajtjen dhe kostot mujore të shërbimeve, në pasuritë e paluajtshme me pakicë nga koha e qirasë, qiramarrësi kujdeset për këto vetë dhe për çdo shpenzim tjetër të rënë dakord. Kjo ju kursen shumë para dhe në fund i shton ROI-t tuaj.

Pasuritë e paluajtshme me pakicë ofrojnë kërkesë në treg

Gjithmonë do të kishte njerëz në një zonë banimi që kërkojnë zona për tregtinë me pakicë, për sa kohë që një popullatë është atje për ta mbajtur atë, prandaj kërkesa për pasuri të paluajtshme me pakicë është mjaft e lartë dhe nëse mund të merrni një pronë ose ndërtesë me vendndodhje strategjike, ju janë vendosur për lundrim të qetë.

Ka shumë faktorë në zhvillim që po dëshmojnë pse pasuritë e paluajtshme me pakicë janë një mënyrë jashtëzakonisht e sigurt dhe fitimprurëse për t'u përfshirë në investimin në pasuri të paluajtshme. Jashtë pikave që sapo kemi bërë që Marcus & Millichap të bëjë një punë të mrekullueshme në këtë video duke zbërthyer më tej aspektet e dobishme të investimit me pakicë në pasuri të paluajtshme!

 

Përfundim se pse investimet me pakicë në pasuri të paluajtshme po shkojnë mirë

Investimi me pakicë në pasuri të paluajtshme do të ishte gjithmonë një vendim i mençur për ata që janë të angazhuar në të. Është një mënyrë më e lirë dhe më e sigurt për të hyrë në botën e pasurive të paluajtshme.

Megjithatë, kuptoni se si të gjitha sipërmarrjet e biznesit, duhet të jeni të kujdesshëm dhe të kujdesshëm ndërsa vazhdoni. Merrni hapa të kujdesshëm, mësoni gjithçka që duhet të bëni për këtë, sigurohuni që të praktikoni hapat e "kujdesit të duhur" dhe mos i kaloni kurrë asnjë.

Kuptoni nivelin e kapitalit që jeni të gatshëm të angazhoni dhe biznesin dhe bëni një plan. Pasuritë e paluajtshme janë një industri fitimprurëse, por vetëm vendimet e qeta dhe irracionale do t'ju fundosnin në plehra në këtë biznes.

Peshoni të mirat dhe të këqijat e pashmangshme të tilla si ndjeshmëria ndaj ciklit ekonomik dhe vështirësia në lëvizjen e një ndërtese nëse banorët fillojnë të largohen nga një vendndodhje specifike.

Në fund të fundit, është një test i aftësive tuaja dhe vendimmarrjes së mirë. Kontaktoni REI Capital Growth sot për të parë se si mund të përfshiheni në Fondin tonë Komercial të Pasurive të Paluajtshme!

Përmbajtje
2
3

Nga Qendra Jonë e Mësimit

Share Kjo